Hamarosan megnyit központi szalonunk, a Budapest Brain WashKapcsolatfelvétel szakembereknek
Kezdőoldal / Blog / A Hyaluronsav

A Hyaluronsav

A Hyaluronsav

Miért fontos a hyaluronsav ?

Szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotó eleme, mellyel az öregedéssel párhuzamosan csökkabeec41bebea1a5ad715f6ab9d7ca67den a szervezetben, így ideje elgondolkodni az utánpótlásról! A kozmetikai ipar előszeretettel használja fel hatóanyagként a ráctalanítás alkalmazására, de hogyan lehet a kezelés igazán hatásos?

A Hyaluronsav egy olyan fehérje, amely megtalálható az emberi szervezetben. Ez a kis titokzatos sav felelős a szöveteink (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadékmegőrző képességéért. A Hyaluronsav a kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv (pl. bőr) rugalmasságát és feszességét. Ez a  sav felelős a szöveteink rugalmasságáért, vízfelvevő, valamint folyadékmegőrző képességéért. A Hyaluronsav a kötőszövetben  összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv, mint például a bőr rugalmasságát és feszességét. A HA-t öregedésgátló hatásának
köszönhetően helyi kezelésre és kiegészítőként fogyasztva egyaránt évek óta használják. A kozmetikai iparban felfedezték, hogy a HA védi a bőrt az öregedés ellen, és segít visszaállítani annak simaságát és rugalmasságát a hidratáció fenntartásával.

newcatalystcTermelődése a húszas életévekben kezd elcsökkenni, (azonban ilyenkor csak alig észrevehetően,) majd ez vezet egyre rohamosabb mértékben az öregedés jeleinek kialakulásához, mint az  ízületi fájdalmak, lassúbb és nehezebb mozgás, szabad gyök-képződés, ráncok, pigmentzavarok.

A  folyamatot megfelelő életformával, táplálkozással, folyadékfogyasztással és étrend-kiegészítőkkel lelassíthatjuk, vagy akár vissza is fordíthatjuk, ezért érdemes megreformálnunk életvitelünket. Ezek az ismérvek alátámasztják, hogy az öregedés elleni harc egyik fő fegyvere a Hyaluronsav szövetekben való megőrzése, illetve a visszajuttatása a szervezetbe.

Miért is jó a szervezetünknek, ha pótoljuk és fenntartjuk?

  • secrets-of-looking-youthfulAz immunrendszer működését is elősegíti, mivel antioxidáns, így benntartja a vizet szervezetünkben, és csökkenti a bakteriális fertőzéseket.
  • Az oxidánsok (szabadgyök-képzők) a szervezetünkre káros ételek  fogyasztása által keletkeznek; ezek a szabadgyökök károsíthatják belső szerveinket, DNS-ünket és izmainkat, amely az immunrendszer legyengüléséhez vezethet. Ez a gyengülési folyamat  következtében sérülékenyebbek és a betegségek iránt fogékonyabbak leszünk.
  •  A hidratáció kiemelt  fontosságú az immunrendszer, az izomtömeg növekedés, valamint bizonyos vitaminok (C, B)  felszívódása szempontjából.
  • Miután a Hyaluronsav megtalálható a szívbillentyűkben, tehát ha ennek rohamos csökkenést  megelőzzük, akkor az egészséges szívműködés megelőzheti a szív-és érrendszeri panaszok kialakulását, és eljuttatja az ásványi anyagokat és vitaminokat az azokat leginkább igénylő területekre.
A hiány tünetei:
  • a legyengült immunrendszer,
  • bőrallergiára való hajlam,
  • látászavarok,
  • bőrproblémák.

Külsőleg pótolható a hyaluronsav és miután az anti-aging kezelések esetében rendkívül fontos hatóanyag, ezért olyan kozmetikumokat érdemes használni, ha otthoni bőrápolásról van szó, amelyek tartalmazzák ezt összetevőként. A toxSKINCARE 24h Cream, Intensive Lifting Massage Mask, és Eye Cream is tartalmaz extra nagy koncentrátumban, így intenzív hatóerejével képes felvenni a harcot a ráncok ellen. 

tx_contactWEBSHOP

Kapcsolat:

info@toxskincare.hu

+3670 596 14 22

ugrás fel