Hamarosan megnyit központi szalonunk, a Budapest Brain WashKapcsolatfelvétel szakembereknek
Kezdőoldal / Blog / A bőr öregedésének lassítása

A bőr öregedésének lassítása

A bőr öregedésének lassítása

Szerző: Tolvaj Vica

A bőr öregedésének lassítása

bor oregedesenek lassitasaAz örök fiatalság titkára még sajnos nem derült fény, hiába áhítjuk olyan sokan. Azonban számos olyan kezelés, szépség ápolási szerek és életmód tippek léteznek, mellyel tehetsz a bőr öregedésének lassítása érdekében, és egyre közelebb juthatsz az örök fiatalsághoz…

Tévedés, hogy csak a “bababőr” lehet gyönyörű, számos negyvenes, ötvenes éveiben járó nő néz ki fantasztikusan, annak ellenére, hogy látszik rajta a kora, hiszen egy érett bőr is lehet egészségesen gyönyörű, ha megkapja a neki járó törődést. Nézzük mitől öregszik a bőr…

Genetika:

A bőr öregedésének okait két fő csoportba soroljuk. Az első a genetikai tényezők, vagyis belső hatások – az öregedés egy természetes folyamat, már a húszas éveink elején degenerációs folyamatok indulnak el a szervezetünkben. Nagyon meghatározó, hogy ki milyen géneket örökölt felmenőitől, ebből nagyjából lehet következtetni az első ráncok megjelenésének idejére, és helyére is.  Egy zsírosabb, szeborreás bőr később mutatja az öregedés jeleit, mint egy száraz bőrtípus. Ezen tudunk javítani, vagy rontani, azonban teljesen megváltoztatni nem tudjuk azt, amit örököltünk. A folyamat elindulásával bőrünkben lelassul a kollagén és a rugalmas rostok termelődése, és a megnyúlt bőr már nem tud úgy visszaigazodni a helyére, mint korábban, és készen is van egy “csinos” mimikai ránc.

Környezeti hatások:

A másik tényező a környezeti hatások összessége. Ide tartozik a napfény, légszennyeződés, szmog, légkondicionáló, káros szokások, alváshiány, és még sorolhatnánk. Tehát minden, ami külsőleg hat szervezetünkre, és vele együtt bőrünkre. Ezekre általában van ráhatásunk.

Néhány szokás, mely biztosan felgyorsítja a ráncok kialakulását:

  1. Napfény káros hatása: a nap káros hatásai nagyban bőr öregedésének lassításameggyorsíthatják a bőr öregedésének folyamatát, mindenképpen fontos, hogy védekezzünk a káros sugarak ellen. Ha nem védekezünk, könnyebben alakulnak ki öregedési pigmentfoltok, száraz lesz az arcbőr, illetve mélyebb ráncok jelenhetnek meg különösebb mimikai mozgás nélkül is akár.A napfény okozta bőröregedési folyamatok akár éveken át is háttérben maradhatnak, a bőr önmagát megújító, regeneráló képessége azonban romlik. A fény által okozott károsodás jeleit sokan egyik napról a másikra veszik észre, pedig a bőr szerkezetében már évekkel korábban komoly eltérések mutatkozhatnak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem szabad napozni, viszont mindenképpen figyeljünk oda magunkra, és válasszuk a megfelelő védelmet bőrünk számára.
  2. Szolárium: a szolárium káros hatása sokunk számára ismert már, talán éppen ezek miatt nem is szeretünk annyira járni, inkább választjuk a természetes napsütést. Hogyha korlátozottan tesszük, akkor jól is tesszük ezt így. Azonban megfelelő, akár a szoláriumban kapható krémekkel hatásosan védekezhetünk a gépek káros hatásai ellen is.
  3. Dohányzás: akár aktív, akár passzív dohányzók vagyunk, mindenképpen veszélyes a bőr számára a füst, mivel kiszárítja és ráncosítja a bőrt. Ennek nagyon egyszerű oka van, mivel a dohányzás csökkenti a szervezet C-vitamin tartalmát, mely elősegíti a bőr hidratációját.
  4. Mozgáshiány: a legtöbb bőröregedésre ható kezelés fontos része a mozgás, mivel serkenti a vérkeringést, és ezzel együtt jótékony hatást gyakorol a bőr öregedésének késleltetésére.
  5. Alkoholfogyasztás: az alkohol fogyasztás semmilyen testrészünkre, szervünkre sincs jó hatással, pont így van ez a bőrrel is. Az alkoholtól az erek kitágulnak, így a hajszálerek is, ennek köszönhető az úgynevezett borvirágos orr. Illetve nagy mértékű a vízelvonó hatása, és a mélyrétegi vízhiány eredménye a kiszáradt, könnyen ráncosodó bőr.
  6. Stressz: a folyamatos stressz hatással van hormonjaink és vérkeringésünk működésére egyaránt, melyekkel sietteti a bőr öregedését. Illetve itt mindenképpen szót kell ejtetünk a mimikai ráncokról, hiszen, aki folyton stresszes az akaratlanul is ráncolja például a homlokát, ezzel lehetővé téve a homlok ráncok elmélyülését. A stresszhatás kiküszöbölésére a legjobb módszer a rendszeres mozgás, válasszunk bármilyen sportot, amivel le tudjuk vezetni feszültségünket. Sokan esküsznek a jógára, melybe beépítenek egy relaxációt, és máris szebbnek látják a világot.
  7. Alváshiány: szemünk alatt karikák, táskák, sötét foltok jelennek meg, ha nem alszunk eleget. Mindenképpen aludjunk a szervezetünknek megfelelő óraszámot. Egyes adatok szerint a napi 8-9 óra szükséges, de természetesen ez szervezetenként eltérhet. Mindenkinek más az alvás igénye, lényeg, hogy eleget tegyünk a sajátunknak.
  8. Hideg: komolyan befolyásolhatja a hideg is bőrünk öregedését, mivel az alacsony hőmérséklet összehúzza az ereket, és szárítja a bőrt.
  9. Nem megfelelő kozmetikum használata: a ráncok kialakulásának megelőzését már egész fiatalon érdemes elkezdeni, hogy idősebb korban ne érjen meglepetés minket. Azonban, ha nem a megfelelő kozmetikumot használjuk, akkor nagy valószínűséggel inkább ártunk vele bőrünknek, mint használunk, és az a jobbik eset, ha nincsen semmilyen hatása bőrünkre az adott arckrémnek. Fontos, hogy körültekintően válasszuk meg kozmetikumainkat.

bor oregedesenek lassitasaA bőr öregedésének lassítása, illetve megelőzése egyszerűen kivitelezhető a fent említett módszerekkel! Nem is gondolnánk – hiszen olyan egyszerű dolgok – hogy mekkora hatással vannak szervezetünkre. Emellett persze számos szépségápolási eljárás is létezik már, mellyel segíthetjük bőrünk egészségének megtartását. A toxSkincare kozmetikumok elsődleges hatóanyagai az Argireline és a Hyaluronsav, melyek nagymértékben hozzájárulnak a ráncok csökkentéséhez és megelőzéséhez. Az argireline lokális pihentető és ránccsökkentő hatása leginkább egy botox kezeléshez hasonlítható, ám túladagolni lehetetlen, így a művi mimikai hatás kizárt! Gazdag természetes hatóanyag tartalmának köszönhetően minden bőrtípusnak ajánljuk neki szánt kozmetikumot termékcsaládjaink között, a kíméletes bőrmegújítás, hidratálás, tisztítás és a tökéletes megfiatalodás érdekében.

Az örök fiatalság titka a mikromolekulákban rejlik. Legyen szó mimikai ráncokról, laza kötőszövetről, szem alatti táskákról, bőrirritációról vagy hajhullásról, a mikromolekulák belülről, természetes módon, a bőr saját erőforrását használva, tartósan regenerálják a bőr működését – mely a valódi anti-aging alap. A mikromolekuláris gyártási technológia jóvoltából a toxSkincare Cosmetics speciális termékei a sejtek mélyén lejátszódó sejt anyagcsere folyamatokat képesek befolyásolni. Egészen egyszerű, még több oxigénhez kell juttatnunk ezeket a sejteket, és akkor felgyorsítjuk a regenerálódási, és megújulási folyamatokat, ezen folyamatok elősegítése pedig egyértelműen a bőr fiatalodását eredményezi. Fontos hogy a kismolekulájú kozmetikumok a legjobb minőségű, prémium hatóanyagokat tartalmazzák.

 

Legyen neked is egészséges, feszes és üde bőröd természetes hatóanyagú termékekkel, nézz szét kezeléseink és termékeink között, és keresd fel a legközelebbi referencia szalont vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk megtalálni! 

tx_contact

Kezeléseink

WEBSHOP

Kapcsolat:

info@toxskincare.hu

+36709426348

forrás: szaboimre.hu

ugrás fel