Hamarosan megnyit központi szalonunk, a Budapest Brain WashKapcsolatfelvétel szakembereknek
Kezdőoldal / Blog / Pigmentfolt kezelése – professzionális módon

Pigmentfolt kezelése – professzionális módon

Pigmentfolt kezelése - professzionális módon

Mi is az a pigmentfolt?

A bőrön különböző okokból megjelenő sötétebb, erősebben pigmentált területek sokaknak jelentenek komoly esztétikai problémát. Kezelésük típustól, kiterjedéstől, a kialakulás okától függően többféleképpen is történhet, ám sosem egyszerű feladat!

A jóindulatú májfolt, pigmentfolt kialakuláspigmentfoltának számos oka lehet: életkori változások velejárójaként, a bőr gyulladásos megbetegedései után, hormonális változások okán, helytelen bőrápolási szokások miatt, egyes gyógyszerek mellékhatásaként, májbetegségek, terhesség után, illetve nagyobb mennyiségű UVA és UVB sugárzás következtében is megjelenhetnek. Mind a férfiaknál, mind a nőknél komoly problémát jelenthetnek az ilyenfajta szépséghibák.

Bár az egész test területét érinthetik a pigmentfoltok általi elváltozások, leggyakrabban az arcon, a bajusz vonalán, a homlokon és az orcákon alakulnak ki, de gyakori jelenség még a kor előrehaladtával a kézfejeken is. A pigmentfelhalmozódás  folyamata végbe mehet mélyebb, illetve a felszínhez közelebbi rétegekben is. A bőr felszínéhez minél közelebb történik, annál könnyebb a kezelés.

pigmentfolt

Napjainkban megkülönböztetünk mechanikus, kémiai és lézeres hámlasztást. A halványító készítmények, a kozmetikus által végezhető kezelések leginkább az átmeneti pigment foltok eltávolítására alkalmasak. A foltok halványodása lassú folyamat, a kívánt eredmény csak kitartó kezeléssel érhető el, hiszen a bőr legfelső rétegeit alkotó sejtek csak a 28 napos sejtmegújulási ciklus alatt érik el a bőrfelszínt és válnak le a bőrről elhalt sejtek formájában.

pigmentfoltA nemkívánatos, makacs pigmentfoltok eltávolításának következő (legmagasabb) fokozata a plasztikai szakorvos által végzett speciális lézeres hámlasztás, amellyel tudatosan beállított energiával, szabályozott mélységben távolítjuk el a bőr felső rétegét.

Az eredmény tartóssága a kezelt páciens életmódjától, eredeti bőrállagától és bőrápolási szokásaitól is függ.

Lézeres pigment folt halványítás után a páciensnek különös figyelmet kell fordítania az otthoni bőrápolásra, hiszen e nélkül az eredmény nem lesz tartós, illetve komoly mértékben akadályozhatja a gyógyulást. A sok szigorúan betartandó szabály közül számunkra most a használt kozmetikai készítményekkel kapcsolatos elvárások a legfontosabbak, hiszen ebben nyújt tökéletes megoldást a toxSKINCARE.

  • pigmentfoltA toxSKINCARE termékcsalád egyetlen tagja sem tartalmaz irritáló, fényérzékenyítő anyagokat.
  • Egyikükben sem található mesterséges illatanyag vagy allergén, melyek egyébként extrém mértékben károsíthatnák a frissen kezelt bőrfelületet.
  • Nyugtató, regeneráló összetevőiknek köszönhetően elősegítik a gyorsabb sebgyógyulást, a bőr védőrétegének minél hamarabbi újjáépítését.
  • Mikromolekuláris összetételüknek köszönhetően képesek mélyen felszívódni a bőrben, így nem csak a hámréteg felületén fejtik ki hatásukat, hanem egyenesen a sejtekben lejátszódó folyamatokra hatnak.
  • Gyönyörű, esztétikus csomagolásukkal minden vendég figyelmét azonnal felkeltik.
A pigmentfolt kialakulása a nyári időszakban a leggyakoribb a napfény hatására, ezért ennek kezelésére ilyenkor különös figyelmet kell fordítanunk. Ha szeretnél igazán látványos eredményt elérni, bízd magad profi szakembereinkre, és ismerd meg az organikus hatóanyagokból álló kezeléseinket illetve termékeinket, amiket webshopunkból is megtudsz rendelni!

ugrás fel