Hamarosan megnyit központi szalonunk, a Budapest Brain WashKapcsolatfelvétel szakembereknek
Kezdőoldal / Blog / Terhesség alatt és után is csodás bőr

Terhesség alatt és után is csodás bőr

Terhesség alatt és után is csodás bőr

Terhesség alatti bőrápolás

A várandósság csodás kilenc hónapjában testünk rengeteg változáson megy keresztül. A megnövekedett ösztrogén és progeszteron szint a bőr állapotát is befolyásolja, gyakran addig nem tapasztalt problémákat okozva. A bőr zsírossá és pattanásossá válhat, ám a terhesség ideje alatt nem használható akármilyen kozmetikum, ezért a választást körültekintően kell meghozni!

csodas_bor_01Várandósság alatt testünk már az első napoktól elkezd felkészülni a pici magzat világra hozására. Megszámlálhatatlan biokémiai változás megy végbe bennünk ezalatt az kilenc hónap alatt, amik bizony nagyban befolyásolják bőrünk állapotát is. Sokszor szokták mondani, hogy a kismamák ragyognak, arcuk sugárzik, teltnek, egészségesnek tűnik.

Ez többek között a megnövekedett ösztrogén szinttől van, javul a bőr vérellátása, a test a benne lévő vizet egy bizonyos mértékben visszatartja, így arcunk kisimul, teltté válik. Ám a kismamák többsége sajnos negatív hatásokat is tapasztal, ha a tükörbe néz. Szintén a női nemi hormonok fokozott termelődése miatt kialakulhat aknés, zsírosodásra hajlamos, gyulladt bőr vagy akár az ellenkezője is, amikor arcunk száraz, érdes tapintású, érzékeny lesz. Ezek a problémák mind könnyen kezelhetők és a baba születése után általában el is múlnak. Ám nagyon körültekintően kell megválasztanunk a használni kívánt kozmetikumokat, az alkalmazott kozmetikai kezeléseket!

 csodas_bor_04

Életünk minden szakaszában ajánlatos kerülni a kemikáliák, méreganyagok szervezetünkbe való fokozott bevitelét, de különösen igaz ez a várandósság alatti időszakra. A fejlődő magzat minden apró változásra érzékenyen reagál, még nem képes a mérgeket lebontani. Komoly fejlődési rendellenességek léphetnek fel, ha nem vigyázunk, mi kerül a szervezetünkbe ilyenkor.

Amit mindenképpen kerülnünk kell a kozmetikumok kiválasztásánál, azok az ásványi olajok, kőolaj származékok, szintetikus anyagok, A vitamin. Utóbbi zsírban oldódó tulajdonságának köszönhetően könnyen felszívódik a bőr mélyebb rétegeiben is, így nagyon könnyű “túladagolni”, ami meglehetősen káros hatással lehet a magzatra.

csodas_bor_02

Sokak szerint terhesség alatt kerülendő mindennemű kozmetikai kezelés is. Ez az elmélet sajnos nem alaptalan, hiszen, ha nem megfelelő szaktudású kozmetikushoz kerülünk, előfordulhat, hogy állapotunkat figyelmen kívül hagyva, olyan anyagokat és eljárásokat használ a kezelés során, amik kifejezetten árthatnak a pocakban lévő babának. Kerülni kell az ultrahangos, rádiófrekvenciás és egyéb, a bőr legmélyebb rétegibe hatoló kezeléseket! Egy kellemes masszázs, egy frissítő-tisztító kezelés viszont csak jó hatással lehet rád és a babádra nézve is, így nem kell ezekről lemondanod!

csodas_bor_05toxSkincare Referencia szalonjainkban szakértő munkatársaink, kifejezetten a te igényeidre szabva állítják össze a kezelési tervet, kizárólag tiszta, kemikália- és méregmentes termékekkel. Legyen a bőröd zsíros, aknés vagy húzódó, száraz, érzékeny, a toxSKINCARE kozmetikumok között mindig megtalálhatod a számodra megfelelő, biztonsággal használható krémeket, lemosókat, pakolásokat.

Kismamaként sem kell lemondanod a gyönyörű, egészséges arcbőrről, minden csak tudatos választás és odafigyelés kérdése, amiben sok segítséget kaphatsz a nálunk dolgozó szakemberektől.

Vásárold meg botox hatású toxSkincare termékeinket a webshopban most 10%-os kedvezménnyel!

WEBSHOP

Kapcsolat:

info@toxskincare.hu

+3670 596 14 22

ugrás fel