Hamarosan megnyit központi szalonunk, a Budapest Brain WashKapcsolatfelvétel szakembereknek
Kezdőoldal / Szakembereknek / toxSkincare – Szegődi Anita kozmetikus véleménye

toxSkincare – Szegődi Anita kozmetikus véleménye

toxSkincare - Szegődi Anita kozmetikus véleménye

Szegődi Anita kozmetikus, sminkes, sminktetováló és Xtreme Lashes szempilla mester stylistként dolgozom a budai Szabó Imre szalonban. Imádom hogy egy ilyen remek csapattal kreatívkodhatunk.

Szeretettel köszöntök minden kedves érdeklődőt a blogomon.

Nos, de honnan is indult a pályafutásom?

anita_cikk022008-ban végeztem a kozmetikus végzettséggel Pécsett, remek oktatóknak és tanároknak köszönhetem a maximális elméleti és gyakorlati alap tudásomat. Gyakorlatom alatt már szerencsésnek éreztem magam, mivel oktatóm hagyott érvényesülni illetve el is várta a segítséget, így már az iskola elvégzése után bátran és nagy határozottsággal mertem nekilátni ennek a csodálatos szakmának. Miután felköltöztem Budapestre volt egy kisebb kimaradásom amíg megbarátkoztam a nagyvárosi élettel, de hamar vissza orientálódtam a kozmetika rejtelmeibe. Sajnos éreztem hogy a nagyváros nagy élet, sok a szakember és igen, bizony sokkal képzettebbek, több szolgáltatást nyújtanak a kedves kolléganők. Természetesen előtte is tudtam hogy ezen a területen alap a folyamatos szakmai fejlődés így hát elkezdtem tanfolyamokra járni. Elvégeztem az Age Attraction Meso Laser tanfolyamát illetve az orvos-kozmetikai ampullák, hatóanyagokat tanulmányoztam együtt a dermarolleres azaz kollagén indukciós terápia kezeléssel. Ezután jött az amerikai Xtreme Lashes szempilla hosszabbító vizsga ami kimagaslóan a legjobb tudást adja a 3D szempilla applikáció területén. Kriszta maximális átéléssel és tudással biztosítja a szakembereknek a tudást elméletben és gyakorlatban egyaránt. A mai napig vannak update képzések, ki gondolná hogy hova lehet még fokozni ezt a területet. Hát lehet, az Xtreme Lashes erről gondoskodik!

Nem sokkal később már a következő tanfolyamon járt a gondolatom. Mindig is érdekelt a sminktetoválás, de mint mindenki idő kellett mire elhatároztam hogy akarom. Eljött a sminktetoválás elsajátításának ideje. 2012-ben leraktam a Baalbek studiónál a sminktetováló tanfolyamot, ekkor kezdtem el dolgozni a Szabó Imre szalonban. Izgatott voltam, tartottam hogy lehet kevés vagyok egy ilyen szalonba de hétről hétre bebizonyítottam hogy nem, nagyon is itt a helyem mert itt valóban kiteljesedem a szakmámban, önmagamban. Nem egy átlagos kozmetikusnak érzem magam, hanem előhozta belőlem a kis művészi hajlamom.

Véleményem és tapasztalatom a ToxSKINCARE termékcsaládról

Véleményem és tapasztalataim leírása előtt szeretnék felületesen, de érthetően írni bőrünkről, illetve a kozmetikumok bőrünkre gyakorolt hatásairól megértve ezzel a toxskincare működésének elvét. Mi hogyan működik a bőrünket illetően, mi az a réteg, amit leginkább hidratálunk és miért érdemes megfontolni milyen kezelésre és termékekre adunk ki pénzt. Nagyon fontosnak tartom, hogy a vendégeimet informáljam, mielőtt a kezelést megkezdem. Attól, mert valaki nem szakember még jó, ha tudja hogy a test amelyben él hogyan is működik. Szóval kezdeném egy kis anatómiával.

anita_cikk03

A bőr a testünk legnagyobb szerve, egész testünket fedi és olyan szövetekből épül fel, amelyek a külső hatásokkal szemben ellenállóak. Három fő rétegből áll: Hámréteg (epidermis), irha réteg (cutis), bőralja réteg (subcutis). Kozmetikai szempontból nekünk a hámréteg működése és felépítése a legfontosabb, ugyanis kozmetikai szempontból ez az a réteg, amit leginkább szépíteni, javítani tudunk. Ez a réteg még 5 alsó rétegből áll, melyeknek védekező funkciójuk van. A legalsó rétegben helyezkedik el a bazális réteg mely folyamatosan megújuló sejtsorból áll, itt megy végbe a sejtosztódás nagy része és ez tolódik szépen a külvilág felé. Bőrünk állandóan kopik, ez az elszarusodás folyamata. Ez alatt a folyamat alatt az alulról induló sejtek fokozatosan elveszítik a víztartalmukat, ellaposodnak, elveszítik sejtmagjukat, lazul a sejtszerkezet és felépül a hatásokkal szemben rendkívül ellenálló vázfehérje, a Keratin. A keratin normál élettani körülmények között hidratált, amelyet a hozzá kapcsolódtox kezelesó vízmegkötő faktoroknak köszönhet. Sajnos az élet elmúlásról, elhasználódásról szól, így van ez bőrünkkel is. Megállítani ugyan még nem tudjuk, de rendkívül jól tudunk javítani bőrünk struktúráján, illetve el tudjuk húzni az öregedési folyamatokat, valamint a felszíni ráncokra tudunk hatni. Hihetetlen milyen ütemben, dinamikusan fejlődik a kozmetikai ipar, adnak nekünk újabb tudást évről évre és segíthetünk a vendégeinknek illetve saját magunknak. Elmondhatjuk, hogy a világon Magyarországon a legerősebb a kozmetikai oktatás, elméletben és gyakorlatban egyaránt. Erre igazán büszkék vagyunk és bízunk benne, hogy a jövőben is kíváló szakemberekké vállnak a leendő kozmetikusaink. Tehát ma már igen fejlett kozmetikai termékekkel és eszközökkel tudjuk vendégeinket szépíteni és adhatunk tanácsokat az otthoni ápolásban egyaránt.esffsdfdsfdsf

Térjünk át a ránctalanításra, ami legyünk őszinték korunk egyik fő problémája. Nagyon kevesen fogadják el az öregedési folyamatok által megjelenő, először apró, majd nagyobb bőrelváltozásokat. Nem is kell elfogadni, ha már fejlődünk, ezen a területen miért ne ápolnánk, kezelnénk, ha van rá lehetőség. Most akkor írnék pár sort a termékről és utána véleményezem a kezelést, leírom tapasztalataimat,amit én látok (objektívan) és amit a vendég tapasztal (szubjektívan).

A Toxskincare egy német kozmetikai termék, prémium minőség, azaz a legjobb minőségű anyagokat használják fel és na
notechnológiás előállításának köszönhetően a bőr mélyebb rétegébe képes felszívódni. Mit is jelent ez? Bőrünknek van egyfajta védekezőmechanizmusa, melynek a lényege, hogy a zsírmolekulánál nagyobb molekulájú anyagok ne tudjanak behatolni a mélyebb rétegekbe (köszönhető az említett elszarusodás folyamatának, illetve a faggyúmirigy váladékának, azaz a faggyúnak mely a szőrtüszőben reked meg és itt amolyan dugószerűen megakadályozza az anyagok bejutását a szőrtüsző nyílásán keresztül, mivel ez a fajta váladék is, mint a verejték a bőrfelszínre ürül és megvédi bőrünket a kiszáradástól. Mivel a szőrtüsző nyílásán keresztül történik leginkább az anyagok felszívódása, ezért nehéz lenne olyan anyagot begyömöszölni, ami akkora vagy nagyobb méretű, mint a zsírmolekula. Itt jön a nanotechnológiás megoldás, melynek lényege hogy a hatóanyagokat olyan apró molekulákká ’zuzzák’ össze hogy képes legyen átjutni ezen a ’gáton’. Mit tartalmaz a toxskincare ami miatt a ráncatalanításban az elsők között van? Az egyik fő összetevője a jól ismert hyaluronsav, A és E vitamin, Coenym Q10, B5 provitamin, édes mandula olaj, olíva olaj, shea vaj, hamamelisz, barna alga, koffein, gesztenyéből nyert Flavonoidot és utoljára hagytam, de a legfontosabb, amiért úgy említjük hogy ’Botoxot helyettesítő’ kezelés ez az Argireline. Nem írnék külön külön a hatóanyagokról, összességében mind bőrvédő, tápláló, hidratáló, regeneráló anyagok. Pár sor az argirelinről: egy egyedülálló peptid, 6 aminosavból álló lánc, ami egyrészt mérsékli a meglévő ráncok mélységét, másrészt bizonyítottan hatásos azok kialakulása ellen. Az Argireline egy nem mérgező, biztonságosabb és gyengédebb alternatívája a botulinum toxinnak, ugyanarra a ráncképződési mechanizmusra hat, csak teljesen más módon.

anita_cikk05Nagyon fontos hogy betekintsünk picit hogy hol és hogyan keletkeznek a ráncok.: Az agy elküldi az izmok összehúzódásához szükséges impulzust , ami az idegrostokon keresztül majdnem az izmokig jut. Az izmok és az idegszálvégződések között egy kis hézag (synapszis szakadék) található, azaz szerencsére nincs összenőve az idegszál az izmokkal (tulajdonképpen akkor folyamatosan rángnának az izmok) Az ideg impulzus nem tudja megkerülni ezt a hézagot. Amint az idegvégződéshez ér egy impulzus, úgynevezett neurotranszmitter szabadul fel. Jelen esetben az Acetylcholine (Ach). Úgy működik, mint egy kis robot, szépen folyamatosan végzi a munkáját. Ezek után az izom összehúzódik. Minél erősebben érkezik az impulzus az idegvégződésekhez annál több Ach szabadul fel. Minél több Ach érkezik az izmok receptoraihoz annál jobban húzódnak össze az izmok.
Az Argireline a synapszis hézagban fejti ki hatását az által, hogy az izom receptorokhoz kevesebb Ach jut el. Ezért az izmok nem húzódnak össze olyan erősen, gyorsabban regenerálódnak, így a ráncok környékén a bőrszövet kisimul. Az Argireline természetes úton segít visszaépíteni a ráncokat, és nem bénítja az izmokat. A regenerálódást és a bőr kisimulását a termék további hatóanyagai szintén segítik. Így érhető el a tökéletes ránckisimítás, biztonságosa, kockázat nélkül. Tehát az argireline az izmok összehúzódására hat, a hyaluronsav egy nagyon jó hidratáló és kitöltő anyag, többi hatóanyag is a hidratálás, táplálásért és a bőr regenerálódásáért felelős összetevők.

És most jöjjön a saját véleményem a kezelés hatékonyságáról. Mit látok én, mint szakember? Először is kezdeném azzal, hogy számomra mindig is nagyon fontos volt, hogy kizárólag prémium minőségű anyagokkal dolgozzak és lehetőség szerint a lehető legjobb elektronikai készülékekkel. Eddigi pályafutásom alatt számos továbbképzésen vettem részt és természetesen a jövőben sem lesz másképp. Szeretném a lehető legtöbbet nyújtani a kedves vendégeknek, de ezt csak és kizárólag profi anyaggal lehet végezni. Mikor először találkoztam a Toxskincare-rel azt láttam, hogy a termékek többsége zsírosabb állagú, krémesebb, testesebb (kivéve a szérum és a lemosók), vártam az első alkalmat hogy kipróbáljam a hatékonyságát, és megtapasztaljam, hogy egy elsőre zsírosabbnak tűnő termék hogy fog teljes mértékben felszívódni a bőrben? Nem marad zsírréteg a bőrfelületen? Na, erre kíváncsi leszek… Gondoltam magamban. Aztán eljött a lehetőség a kipróbálásra és valóban felszívódott minden. Sok féle ránctalanító kezelést láthattam és tapasztaltam is néhányat, de le kell hogy írjam egyik sem volt ilyen hatékony. Mikor a vendég úgy hagyja el a kozmetikát, hogy egy kezelés is látványos és azonnal látható az eredmény, a vendég maximálisan elégedett és valóban mosolyogva távozik az üzletből és alig várja a következő kezelést…Ez fantasztikus egy szakembernek!

anita_cikk06

Az egy dolog hogy én látom a változást, de látja a vendég és a hozzátartozók, barátok is. Eddig még nem volt negatív visszajelzés, mindenki elégedett volt. Fontos megemlítenem, hogy a szalonban történő kezelésen kívül minden esetben ajánlom a toxskincare-rel való otthoni bőrápolást is, mert igazán eredményt csak együtt közösen tudunk elérni. A kozmetikában egy igen nagy dózist kap a bőr, mivel több lépésből áll a kezelés és ez idő alatt elég nagy mennyiségű hatóanyagot juttatunk be a bőrbe tűnélküli mezoterápia segítségével, illetve a kezelés tartalmaz egy kellemes relaxáló izomstimuláló és bőrtökéletesítő masszázst. A kezelést kiegészítettük egy biológiai lifting maszkkal mely megnöveli a kezelés hatékonyságát. A jó hír, hogy a prémium minőségű cégek figyelnek arra, hogy legyártsanak tesztereket, amik steril légmentesen lezárt zacskóban kerülnek forgalomba (nem a kis tégelyes megoldás mint régen) és ezt minden új vendégnek a kezelés végén ajándékba adjuk, hogy ki tudja próbálni otthon is a termék hatékonyságát. Amennyit mi kozmetikusok nyújtani tudunk a ránctalanításban kimagaslóan a legjobb kozmetikai termék a piacon.

Minden esetben felhívom a vendégeim figyelmét, hogy mi kozmetikusok egy szintig tudunk segíteni, de ha mélyebb ráncokat szeretne eltüntetni vagy nagyobb változást szeretne, mint amennyit mi szakemberek tudunk nyújtani, ez esetben természetesen próbálok ajánlani kiváló szakembert, akivel egy személyes konzultáció alkalmával közösen eldönthetik milyen kezelés-beavatkozás szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.

Sok szeretettel: Szegődi Anita, kozmetikus-sminkes

Vásárold meg botox hatású toxSkincare termékeinket a webshopban most 10%-os kedvezménnyel!

tx_contactWEBSHOP

Kapcsolat:

info@toxskincare.hu

+3670 942 6348

ugrás fel